TUJUAN / MATLAMAT
  • Memberi bantuan kewangan kepada ahli-ahli atau orang-orang yang di bawah tanggungannya kerana kematian.
  • Merapatkan silaturrahim antara pemastautin Masjid Mukim Kota.
  • Menggalakkan kebajikan, perpaduan , amalan baik dan bertolong-tolongan antara satu sama lain.
  • Melabur dalam institusi-institusi kewangan yang diperakukan mengikut Akta Bank Dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (Akta 372)

• Menerima, memiliki dan menjual harta yang bergerak dan tidak bergerak atau wang, sama ada diterima secara berterusan atau berkala.

Selamat Datang diucapkan kepada pengunjung laman web Persatuan Khairat Kematian Islam Masjid Mukim Kota  (PKKIMMK). Pembangunan laman web ini merupakan kesinambungan bagi meneruskan usaha-usaha kebajikan yang melibatkan kematian khusus bagi penduduk Mukim Kota.
Bertempat di Masjid Kota (Al-Fatah) yang terletak dalam kawasan Mukim Kota, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.
Pihak pentadbir Persatuan (ajk) menyeru kepada seluruh penduduk Mukim Kota agar mendaftar segera untuk menjadi ahli persatuan ini bagi membolehkan semua penduduk mendapat manfaat yang disediakan.
Selain dari itu, pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan keperluan masa depan persatuan sedang dirancangkan dengan teratur, cermat serta teliti. Pihak pentadbiran persatuan juga akan memastikan setiap perkara berkaitan perjalanan persatuan ini sentiasa telus terutama berkaitan keahlian dan perbelanjaan.
Pelbagai kemudahan cuba disediakan oleh laman web ini seperti:
  • muat turun borang keahlian
  • menyemak status keahlian
  • melihat senarai aktiviti terkini
  • paparan maklumat dan pemberitahuan
  • pertanyaan atau cadangan melalui e-mail
  • lain-lain

Pihak pentadbiran mengalu-alukan sebarang cadangan dan teguran bagi memastikan perjalanan badan ini bertambah baik dan lancar.

Semoga hasil usaha yang kecil dari pentadbir yang terdiri dari wakil-wakil penduduk Mukim Kota ini membolehkan sebahagian dari keperluan kebajikan penduduk dapat diuruskan dengan teratur. Disamping itu, pihak pentadbiran juga berharap usaha ini secara tidak langsung akan dapat mengeratkan ikatan sialturrahim antara sesama penduduk.

Semoga usaha kita dalam menyempurnakan fardhu kifayah ini sentiasa mendapat keredhaan dan keberkatan Allah swt.

Iklas dari,

YDP

Tuan Haji  Juhar B. Omar “PKT MIBM”

Persatuan Khairat Kematian Islam Masjid Mukim Kota.

Senarai Jawatankuasa Penaja

• 1.
    2.

BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT

Sila mendaftar atau kemaskini maklumat keahlian dan bayaran yuran dengan kadar segera serta sila dihebah-hebahkan maklumat ini kepada sahabat handai dan jiran tetangga. Semoga Allah S.W.T menerima sedikit usaha kita ini sebagai amalan soleh disisiNya. InsyaAllah.

Wassalam.